RÅDGIVNINGSPÅBUD? RING 97 71 06 00

Ergonomi på arbejdspladsen

Forflytningsteknik – vurdering og uddannelse af instruktører

 

Du arbejder i ældreplejen, på sygehus, i institution for handicappede eller lignende. Du har en god kropsbevidsthed og kropskontrol. Du synes, det er vigtigt at forebygge arbejdsskader. Du har lyst til at vejlede og undervise dine kollegaer i forflytninger. Som forflytningsvejleder er du den, der kan varetage og vedligeholde oplæringen af kollegaerne, og den, der kan følge op i det daglige med vejledning efter behov.

 

Som ansat med plejeopgaver ved du, at det kan være hårdt og besværligt at hjælpe et andet menneske med at flytte sig, hvis det ikke selv kan. Det er i de situationer, der kan ske skader på hjælperne. Skader, der uheldigvis kan ende invaliderende. Men du ved også, at der er mange ting at tage hensyn til:

  • Hvor mange er I til stede, og er der mulighed for at tilkalde ekstra hjælp?
  • Hvordan er borgerens tilstand lige netop i dag, og har vedkommende været syg eller fået ny medicin?
  • Hvilke hjælpemidler har du til rådighed, og er du ”dus” med at bruge dem?
  • Kender du og dine kolleger til gode teknikker til forflytning, og bruger I dem?
  • Forventer I, at nye kolleger og elever ved, hvad forflytning går ud på og kan udføre det, eller lægger I vægt på oplæring?
  • Og meget andet.

 

Men ved du også, at der rent faktisk kan gøres noget for at reducere risikoen?

Vi tænker, at det er derfor, du har valgt at besøge vores hjemmeside.

Men hvad kan vi hjælpe dig med?

Leder du efter et kursus i forflytningsteknik, er du landet det helt rigtige sted. Vi udbyder løbende kurser for forflytningsvejledere af 7 dages varighed. Der bliver du trænet effektivt i grundlæggende forflytningsteknikker og hjælpemidler samt i at analysere bevægelsesmønstre og ressourcer hos både klienter og kolleger. Du lærer at forstå årsagssammenhænge for nedslidning og ulykker, og ikke mindst opnår du både teoretisk og praktisk erfaring i at vejlede og undervise dine kolleger.

Vi kommer også gerne selv og holder kurser, enten alene eller sammen med stedets forflytningsvejleder. Så er der tilmed mulighed for at få lidt sparring om undervisningsmetoder.

Har du brug for et par ekstra øjne til hjælp til at vurdere en forflytning eller finde nye ideer, så er vi klar.

Du er velkommen til at kontakte os på 97 71 06 00.